Matični odbor Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” objavljuje 19. po redu godišnji Konkurs za najbolje literarne i likovne radove polaznika predškolskih ustanova i učenika osnovnih škola o temi “Da imam čarobni štapić”.

 

  1. Pravo sudjelovanja imaju polaznici predškolskih ustanova i učenici osnovnih škola u Bosni i Hercegovini, uz preporuku da se odabir i slanje radova vrši preko odgajatelja ili predmetnog nastavnika i sekreterijata predškolskih ustanova i školi.
  2. Tri najbolja literarna i tri najbolja likovna rada bit će nagrađena novčano i prikladnim knjigama iz izdavačke produkcije BZK “Preporod”, a također će biti nagrađeni i prosvjetni radnici koji na konkursu pokažu istaknuto učešće.
  3. Od likovnih radova koji uđu u najuži izbor za dodjelu nagrada bit će priređena prigodna likovna izložba u Galeriji “Preporod” u Sarajevu, kojom prilikom će se saopćiti rezultati i pročitati nagrađeni literarni radovi.
  4. Radove treba, izravno ili preko odgajatelja i predmetnih nastavnika i sekreterijata predškolskih ustanova u škola, dostaviti na adresu BZK “Preporod”, Branilaca Sarajeva 30, 71000 Sarajevo, najkasnije do 31. 5. 2021. godine.
  5. Prispjeli vradovi se ne vraćaju.

 

Za dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na tel. 033/483-590 i 483-593.