U Visokom se od 21-25. jula održava VII Međunarodni festival muzike i folklora „Ljeto u Bosni i Hercegovini 2023“.
Cilj festivla je poboljšanje turističke ponude u Bosne i Hercegovine, upoznavanje sa kulturnim i historijskim znamenitostima u više gradova, kao i međusobna saradnja i prezentacija tradicije i običaja drugih zemalja i naroda.

Ove godine na Festivalu će uzeti učešće 6 grupa iz Bugarske (dvije grupe),  Grčke, Izraela (palestinski ansambl) i Bosne i Hercegovine sa skoro 200 učesnika. Otvaranje Festivala predviđeno je u Visokom u subotu 22. juna u 18:30 defileom u ulici Alije Itetbegovića i koncertom u Dvorani Franjevačke klasične gimnazije u 19:00 sati. Predviđen je i koncert u nedjelju 23. juna u Brezi, koji počinje defileom od Gimnazije Muhsin Rizvić, a nastup je u Kino Sali u 19:30 sati. Ostatak vremena učesnici Festivala će provesti obilazeći turističke i kulturne znamenitosti u Visokom, Sarajevu, Mostaru, Travniku i Jajcu.

Organizator Festivala je Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Visoko u saradnji sa BZK“Preporod“ Breza, Kulturno-umjetničkim društvom „Mirsad Hajduković“ Breza, a uz veliku pomoć Općine Breza i Franjevačke klasične Gimnazije Visoko.

Festival se organizuje u sklopu obilježavanja 120 godina rada BZK „Preporod“