Predsjednik BZK “Preporod” BiH sa saradnicima posjetio Općinu Konjic
Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture “ Preporod” BiH prof. dr. Sanjin Kodrić sa saradnicima, generalnim sekretarom Nazifom Salčinom i direktorom Službe za organizacijske, finansijsko-računovodstvene, pravne i opće poslove Nerminom Hodžićem u utorak 12.01.2020.g. posjetio je Konjic, gdje se sastao sa načelnikom Općine Konjic Osmanom Ćatićem i predstavnicima BZK “Preporod “Konjic.
Tokom posjete općinskom načelniku delegacija BZK „Preporod“ BiH zahvalila se Općini Konjic na dosadašnjoj podršci Općinskoj organizaciji BZK” Preporod”Konjic, te izrazila nadu da će i u budućnosti Općina Konjic pomagati temeljne organizacije kulture naroda Bosne i Hercegovin, kako bi se planirani projekti mogli uspješno realizovati, kao i do sada, te razvijati neki novi.
Predsjednik BZK „Preporod“ BiH Sanjin Kodrić uputio je čestitku novoizabranom načelniku i zaželio uspjeh u radu.
Delegacija BZK Preporod predvođena predsjednikom prof.dr. Sanjinom Kodrićem posjetila je i prostorije Općinske organizacije BZK “ Preporod Konjic, gdje su goste primili sekretar Amer Ćukas i članovi Jasmin Mehanoli i Sabina Ćukle.
– Intencija BZK “Preporod”, s obzirom da smo na početku godine, jeste da posjetimo što je moguće veći broj naših podružnica, podržimo njihov rad i naravno koordiniramo aktivnosti koje se dešavaju u podružnicama i među podružnicama, odnosno u vezi da našom Direkcijom – kazao je predsjednik Kodrić izražavajući zadovoljstvo što podružnica u Konjicu intenzivno i predano radi na afirmiranju kulture Bošnjaka, ali i kulture BiH uopće .
– Drago nam je da je dosadašnja saradnja Općine Konjic i BZK” Preporod”Konjic bila na jednom zavidnom nivou, nadamo se da će ona biti još intenzivnija i plodonosnija, a obaveza “Preporoda” u Konjicu jeste da opravda ukazano povjerenje i bude nosilac kulturnog života ove lokalne zajednice, što ovdje već jeste, umnogome slučaj. Iza nas je godina koja je donijela brojene izazove, prije svega vezanih za pandemiju koronavirusa koja je stopirala brojne naše aktivnosti, ali se nadamo da će vrijeme koje je pred nama donijeti otvaranje našeg Društva i time omogućiti rad Preporoda i u Konjicu u punom kapacitetu – istaknuo je predsjednik Kodrić.
Sekretar BZK “Preporod”Konjic Amer Ćukas ovom prilikom zahvalio se predsjedniku Kodriću, generalnom sekretaru Nazifu Salčinu i direktoru Službe za organizacijske, finansijsko-računovodstvene, pravne i opće poslove Nerminu Hodžiću na posjeti, prezentirao nove ideje i projekte koje BZK “Preporod” Konjic priprema i koje planira u narednom periodu prezentirati Konjičanima , ali i publici u drugim gradovima BiH i izvan nje, što je bila okosnica djelovanja konjičkog Preporoda i ranijih godina.
Tokom posjete razgovarano je o djelovanju Općinske organizacije BZK “Preporod” Konjic u protekloj godini, potrebama i planovima za naredni period , te su dogovorene smjernice zajedničkog djevanja u 2021.g.
Izvor: BZK “Preporod” Konjic