Nizom manifestacija u Visokom je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Kao i svake godine centralna manifestacija je bila Svečana sjednica Gradskog vijeća. Ove godine Bošnjačkoj zajednici kulture „Preporod“ Gradsko društvo Visoko pripala je čast da bude nosioc edukativnog i kulturnog dijela sjednice.

O važnosti 25. novembra za historiju Bosne i Hercegovine i njenu državnost govorio je dr. Admir Mulaosmanović, historičar. U svom izlaganju je govorio i o važnim historijskim događajima koji su predhodili I zasjedanju ZAVNOBiH-a, kao i događajima koji će slijediti kasnije, a koji su uticali na državnost Bosne i Hercegovine.

Kulturni dio programa izveli su članovi hora i orkestra BZK „Preporod“ Visoko, kao i dramska i recitatorska sekcija. Preko 50 učesnika programa, pokazali su samo dio sadržaja koji su pripremali zadnjih mjeseci. Kvalitet programa prepoznali su prisutni na sjednici i nagradili uspješan nastup BZK „Preporod“ dugotrajnim aplauzima.

BZK „Preporod“ Visoko zahvaljuje se gradonačelniku Visokog gospodinu Mirzi Ganiću  predsjedavajućem Gradskog vijeća gospodinu Nikoli Pekiću na ukazanom povjerenju da budemo nosioci ovako važnog događaja.